OpenStack SandBox

De OpenStack SandBox is de meest eenvoudige manier om OpenStack uit te proberen. Daarvoor hebben we een continu groeiende OpenStack testomgeving gebouwd met hardware en software dat beschikbaar is gesteld door diverse leveranciers. Met de OpenStack SandBox kun je geheel gratis testen hoe je jouw applicaties kunt hosten op het OpenStack platform.

 

Een OpenStack-gebaseerde private cloud, gecombineerd met Canonical ™ Ubuntu OpenStack is een bedrijfsklare oplossing die IT-teams met vertrouwen kunnen adopteren. Om in te loggen op de OpenStack SandBox vraag je allereerst een account aan. Het aanvragen gaat het eenvoudigst via de knop Account aanvragen of stuur een e-mail naar sandbox@fairbanks.nl.

SandBox Login

Account aanvragen voor de SandBox

Hoe werkt het?

Hoe maak ik een account aan?
Voordat je gebruik kunt maken van de OpenStack SandBox dien je eerst een account aan te vragen. Het aanvragen gaat het eenvoudigst via de knop Account aanvragen of stuur een e-mail naar sandbox@fairbanks.nl.

Meer informatie
 

Hoe lang duurt het om een account te verkrijgen?
In ons proces wordt het verwerken van account aanvragen vooralsnog handmatig gedaan. Het kan dus even duren voordat je de toegang tot de OpenStack SandBox krijgt. Hiervoor vragen we wat geduld.

Hoe kan ik hulp krijgen?
We stellen je op verschillende manieren in de gelegenheid om hulp te krijgen. Natuurlijk kun je direct een vraag stellen aan Fairbanks. Voor algemene vragen over het OpenStack platform, over bijvoorbeeld de OpenStack Compute en OpenStack Identity API vind je uitstekende documentatie op api.openstack.org. Het kan tevens nuttig zijn om wat tijd te besteden aan het lezen van de API Guide. Er is nog meer OpenStack documentatie beschikbaar op docs.openstack.org. Voor hele specifieke vragen of advies over een eigen OpenStack omgeving, kun je een e-mail met u vraag sturen naar: sandbox@fairbanks.nl.

Wat kan ik doen met de OpenStack SandBox?
De OpenStack SandBox heeft enorm veel weg van de cloud-omgeving die je zelf kunt bouwen met OpenStack software.

Is het gebruik van de OpenStack SandBox onbeperkt?
Om de kwaliteit te waarborgen hebben we een aantal regels ingesteld. Een voorbeeld hiervan is dat we de server instances maximaal 120 uur voor je beschikbaar houden. Hierna zullen de resources worden teruggewonnen en worden deze weer beschikbaar gesteld voor nieuwe gebruikers. Wij beoordelen bovendien het gebruik van de OpenStack SandBox op ‘fair usage’ en op basis hiervan kunnen we besluiten jouw toegang te sluiten en je testomgeving en data te verwijderen.

Is er een SLA voor de OpenStack SandBox?
Aangezien de OpenStack SandBox wordt beheerd door vrijwilligers, is er geen SLA. De OpenStack Sandbox kan soms niet beschikbaar zijn vanwege onderhoud of om te upgraden naar de nieuwste versie van OpenStack .

Hoe zit het met de quota?
Wanneer je voor het eerst jouw account krijgt, zal een beperkt quotum worden toegekend. Als je hogere quota zou willen, kun je dit bij ons aanvragen. Wij beoordelen of dit in verband met het actuele gebruik mogelijk is.

Sluiten