Onze klanten

Open en flexibele datacenter-netwerkoplossingen van Delta
Delta, opgericht in 1971, is een wereldleider op het gebied van oplossingen voor stroom- en warmtebeheer. Met de missie “Om innovatieve, schone en energie-efficiënte oplossingen te bieden voor een betere toekomst” richt Delta zich op het aanpakken van belangrijke milieukwesties zoals de wereldwijde klimaatverandering. Als leverancier van energiebesparende oplossingen met expertises op het gebied van vermogenselektronica en automatisering, is Delta actief in Power Electronics, Automation en Infrastructure.

“Het is ons doel om echte flexibiliteit te realiseren voor onze klanten, met een minimaal energieverbruik. We realiseerden ons dat geavanceerde orchestratie van systeem- en netwerkresources daarvoor cruciaal is. Daarom wilden we het OpenStack Cloud-platform en Open Networking in onze oplossingen integreren.”.

Milo Tseng, Director of Business Development van Delta Electronics in de regio Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA), zegt hierover: “Samen met onze technologiepartners waaronder Fairbanks hebben we deze private cloud-infrastructuur met succes ontworpen en geïmplementeerd bij een klant van Delta, een snelgroeiende klant die actief is in de beveiligingsector in Noord-Afrika.”

“De samenwerking met Fairbanks verliep zeer adequaat en soepel: vanaf het begin van het project tot de levering van het platform werkten we samen als één team, waardoor we meer te weten kwamen over zowel de implementatie als het platform zelf. De consultants van Fairbanks waren altijd open en duidelijk over wat ze deden en over de actuele status van het project. We verwachten nog veel van deze cloudoplossingen te leveren in de datacentra van onze klanten. “
Milo Tseng – Director of Business Development

Sandvine is een toonaangevende leverancier van intelligente breedbandnetwerkoplossingen voor vaste en mobiele operators. Sandvine’s netwerk-beheersingsoplossingen worden toegepast in meer dan 300 netwerken in meer dan 100 landen en bedienen honderden miljoenen abonnees van dataverbindingen wereldwijd. Sandvine biedt ongeëvenaard inzicht in internetverkeer op grote en kleine netwerken van communicatie service providers. De Network Policy Control programmatuur geeft CSP’s de flexibiliteit om nieuwe en innovatieve diensten toe te voegen, abonnees in real time via een verschillende kanalen te benaderen, het netwerk te beschermen tegen kwaadaardige bedreigingen en de kwaliteit te verbeteren die gebruikers bij gebruik van het netwerk ervaren.

“Om producten in de grootste tier 1-netwerken wereldwijd te implementeren, is het van groot belang dat we de kwaliteit en efficiëntie van onze toepassingen voortdurend verbeteren.” zegt Alex Rutgers van Sandvine:  “Om het ontwikkelingsproces voor onze OutReach software continu te verbeteren, hebben we een gecentraliseerde ontwikkelomgeving geïmplementeerd. Met Fairbanks hebben we een ervaren partner gevonden om onze interne cloud expertise aan te vullen. Door onze Cloud-infrastructuur te optimaliseren kan Sandvine door blijven gaan met het leveren van carrier grade toepassingen aan onze CSP-klanten, wereldwijd.”

Alex Rutgers – AVP Engineering

De Universiteit van Luxemburg hosts big data services met OpenStack.

In onderzoeksprojecten overal in Europa worden waardevolle gegevens gegenereerd, maar meestal blijven deze lokaal en worden hierdoor niet breder gebruikt. ELIXER, de Europese infrastructuur voor biowetenschappen, is bedoeld om toegang te krijgen tot deze schat aan bioinformatica werktuigen en biologische gegevens. ELIXER-LU, de Luxemburgse ELIXER node, hosts big data services voor Translational Medicine gegevens: de integratie van klinische informatieve met moleculaire en cellulaire gegevens die er voor zorgt dat we een beter inzicht in ziektes krijgen. Deze gegevens overbruggen de kloof tussen de bevindingen van het laboratorium op moleculair niveau en de klinische waarnemingen en toepassingen. Het koppelen van eerder gegenereerde translationele gegevens aan nieuwe onderzoeksvragen bespaart aanzienlijk veel tijds en kosten van medisch onderzoek.

“Tegenwoordig is een grote hindernis, bij het gebruik van biomedische gegevens door een grotere onderzoeksgemeenschap, het gebrek aan bruikbare gegevensbeheersystemen die alle typen gegevens verzamelen en integreren. Vanwege de gevoelige aard van deze gegevens en de vereisten voor de beveiliging kan het verstrekken van de toegang tot deze gegevens ook vrij complex zijn. Om oplossingen te bieden is ELIXIR-LU ontwikkeld en biedt onderdak aan een opslagplaats voor hoge kwaliteit Translational Medicine gegevens. Het platform combineert een high-performance en streng beveiligde toegang tot de gegevens met computing services. Het platform voor efficiënte toegang tot de gegevens en analyse van de gegevens is gebaseerd op onze Ubuntu OpenStack Private Cloud, die is gebouwd en wordt ondersteund door Fairbanks. We kunnen deze cloud orchestreren, inrichten en beheren met instrumenten als MAAS, Juju en Landscape.”

Dr. Christophe Trefois, Dipl.-Ing. 

Elke dag vertrouwen miljoenen mensen over de hele wereld op de oplossingen van TomTom bij het maken van slimmere beslissingen. TomTom ontwerpt en ontwikkelt innovatieve producten voor draagbare navigatie-apparaten, Connected Navigatie systemen voor autofabrikanten, highly automated driving en fleet management. Deze oplossingen maken het voor de gebruikers gemakkelijk om zich in de richting van hun doelen te blijven bewegen. TomTom staat uiteraard bekend als de wereldleider in navigatie en kaart-producten, maar TomTom maakt ook sporthorloges met locatiebepaling, state-of-the-art Fleet Management oplossingen en toonaangevende lokalisatie-producten. Om een continue stroom van verbeteringen en innovaties te voeden, bouwt TomTom voort op een op groei en prestatie gerichte cultuur. Hierin omarmt TomTom teamwork, het streven naar excellentie, mobiliteit en ‘empowerment’ van werknemers. Om dit allemaal te faciliteren, heeft Fairbanks, op basis van de Canonical software suite, een specifieke kantoorautomatisering omgeving gebouwd voor TomTom. Die stelt TomTom in staat om op een snelle, efficiënte en een gecontroleerde manier Ubuntu desktops beschikbaar te stellen aan de medewerkers.

“Fairbanks heeft het proces voor implementatie en controle van de Ubuntu clients voor onze engineers en ontwikkelaars over de hele wereld geautomatiseerd. Ook heeft Fairbanks de installatie van specifieke software voor specifieke groepen of individuele ontwikkelaars hierin meegenomen. Fairbanks heeft er met behulp van native Canonical tooling voor gezorgd dat de software op een betrouwbare, snelle en repeterende manier altijd up-to-date is. Uiteraard met zo min mogelijk handmatige handelingen en minimale risico’s. Hierdoor kunnen de ontwikkelteams van TomTom zich volledig concentreren op het creëren van meerwaarde voor onze klanten. We zijn erg blij met het resultaat, maar ook met de snelle en agile manier van werken waarbij Fairbanks in samenwerking met de system engineers van TomTom tot het gewenste resultaat is gekomen. Fairbanks heeft de added value die we nodig hadden binnen de tijd en binnen het budget gerealiseerd. Een goed voorbeeld van de manier waarop we zelf graag te werk gaan bij TomTom.”

Bart Verlinde – Sr Mgr. Employee Technology Engineering in IT

Fingent is een wereldwijd actief IT-bedrijf dat strategische IT business oplossingen bedenkt waarmee zakelijk succes wordt behaald. Het hoofdkantoor is gevestigd in White Plains, New York.

“Sinds onze oprichting in 2003, hebben we op maat gemaakte oplossingen bedacht die belangrijke componenten zijn geworden in het zakelijk succes van onze klanten. Onze grote expertise op het gebied van technologie en industrie stelt ons in staat om samen te werken met klanten om geavanceerde oplossingen snel en binnen het budget te leveren. Bij ons gaat het niet alleen om het leveren van IT-diensten, maar ook om aan het bedrijfsleven een bijdrage te leveren bij het streven naar een betere en slimmere toekomst. In 2016 zijn we begonnen met onze eerste OpenStack implementatie. We hadden een aantal vragen over de implementatie en hebben contact gezocht met Fairbanks om ons te helpen bij de afronding van de proof of concept. Hoewel ze in het buitenland zijn gehuisvest, reageerden ze zeer snel en consistent. Zelfs toen we input nodig hadden van onze technische mensen die gehuisvest zijn in Kochi, India kregen we het voor elkaar om samen te werken over 3 tijdzones. We werkten via een vergadersysteem, volledig offsite, samen en na de eerste ondersteuning heeft Fairbanks ons geholpen om de volgende stappen te nemen. Fairbanks heeft ons ondersteund bij met het design voor een nieuwe productie-omgeving in het Marlborough, Massachusetts Tierpoint Datacenter en heeft ons ook geholpen bij het maken van backups en het testen van het restoren van de backups van onze huidige productie-omgeving in ons TierPoint Datacenter in Hawthorne, New York. De aanpak van Fairbanks is buitengewoon succesvol geweest en het is duidelijk dat ze in de loop der jaren veel expertise hebben opgebouwd met betrekking tot OpenStack en open source software.

Bovenop deze expertise zijn ze in staat om deze ervaring in complexe projecten te gebruiken en ook om oplossingen te realiseren. Fairbanks heeft geluisterd naar onze problemen, heeft ze meteen opgevolgd en kwam met verschillende oplossingen. Dit alles om Fingent aan een succesvol OpenStack platform te helpen dat we kunnen gebruiken in onze bedrijfsstrategie. De steun die we hebben ontvangen was zeer behulpzaam. Fairbanks is een zeer professionele en flexibele organisatie; een plezier om mee te werken.”
Omar Khan – Director of Strategic Relationships

“ActiveVideo, gevestigd op het mediapark in Hilversum,  is ontwikkelaar van een Cloud TV oplossing. Dit betreft een cloud-gebaseerd software platform dat service providers, content aggregators en CE- fabrikanten in staat stelt om CPE functies te virtualiseren in de cloud. Dit in het kader van het leveren van next-gen gebruikersinterfaces, online content en interactieve reclame voor miljoenen TV gerelateerde aangesloten apparaten. Fairbanks heeft met haar kennis en expertise mogen bijdragen in de totstandkoming van de OpenStack private cloud omgeving. Het beheer van de OpenStack cloud-infrastructuur wordt door de ICT afdeling uitgevoerd, nadat Fairbanks voor kennisoverdracht en opleiding heeft zorggedragen. Fairbanks wordt tevens ingeschakeld voor het leveren van support op de OpenStack productieomgeving.”

Andre Blum – Director of Engineering

Cendris Customer Contact  is expert op het gebied van klantcontact. Met 2000 medewerkers verspreidt over diverse locaties in Nederland en in Suriname doen wij het klantcontact voor onze opdrachtgevers. Dit doen wij op onze eigen locaties of op de locatie van onze opdrachtgever (managed insourcing). Dit doen we met thuiswerkers (homeshoring) of tegen zeer aantrekkelijke tarieven vanuit Suriname (offshoring). Cendris Customer Contact is een 100% dochter van  PostNL.  Wij zijn sterk in Service en Sales en doen dat via alle mogelijke contactkanalen (inbound, outbound, webcare, chat, e-mail, SMS en agentless calls). 

In de wereld van klantcontact draait alles om contact met mensen, mensen die leven en werken in een dynamische omgeving. Alle opdrachtgevers van Cendris zijn uniek en dit geldt zeker ook voor de door hen gebruikte ICT oplossingen. Per opdrachtgever moet Cendris een op maat gemaakte  ICT infrastructuur inrichten en klantspecifieke applicaties ontsluiten.

Fairbanks heeft hiervoor in opdracht van Cendris een virtuele desktop cloud infrastructuur ontwikkeld en levert 24*7 ondersteuning hierop. Per klant wordt een op maat gemaakte virtuele werkplek ingericht. Deze virtuele werkplekken moeten altijd en zonder onderbreken voor de medewerkers van Cendris beschikbaar zijn. Door gebruik te maken van OpenStack cloud technologieën, is Cendris altijd in staat om zelfstandig het aantal virtuele werkplekken voor een klantcontactteam naar behoefte direct op en af te schalen. Deze flexibiliteit maakt het mogelijk om zeer efficiënt en met een korte doorlooptijd nieuwe projecten te implementeren.

“De door Fairbanks ingezette oplossingen moeten bijdragen aan flexibiliteit,  maatwerk voor onze klanten en een hoge kwaliteit van het klantcontact “. Wij werken in een partnership met onze opdrachtgevers. Het is erg prettig om op deze manier ook met Fairbanks samen te werken. We zijn blij dat Fairbanks een oplossing heeft ontwikkeld die aan de wensen van ons voldoet en ons met technische cloud kennis en adviezen kan begeleiden. We vertrouwen erop dat Fairbanks ons met deze dynamische omgeving blijft ontzorgen.”

Freek Weijtens  – Directeur ICT Cendris

Realtime Solutions is marktleider in op cloud gebaseerde logistieke dienstverlening. Ze ondersteunen veel high-profile klanten met logistieke uitdagingen en hun software wordt breed gebuikt zodat ze snel kunnen reageren in de snel veranderende markt. De kracht van Realtime Solutions is het snel implementeren van een schaalbaar ‘Warehouse Management Systeem’. Dit realiseren ze binnen een paar dagen.

“Realtime Solutions introduceerde een nieuwe warehouse management oplossing die speciaal ontwikkeld is voor het middelgrote marktsegment. We verwachten dat deze oplossing snel gebruikt zal gaan worden, omdat die eenvoudig is te integreren in bestaande logistieke systemen. Wij willen de mogelijkheid geven om snel te groeien zonder grote investeringen. Met OpenStack heeft Fairbanks een infrastructuur gerealiseerd die ons de mogelijkheid geeft om snel op te schalen, zoals een public cloud provider als AWS, maar vanuit ons eigen private datacenter. Met hun expertise en doorzettingsvermogen heeft Fairbanks ons in staat gesteld om onze klanten te blijven helpen zodat zij hun klanten kunnen helpen.”

Harm van den Broek – Directeur

 

“Het Koninklijk Warmbloed Paardenstamboek Nederland (KWPN) is de Nederlandse fokkerij-organisatie voor spring- en dressuurpaarden, tuigpaarden en Gelderse paarden. Het KWPN-paard in internationaal befaamd om zijn talent, atletisch vermogen, gezondheid en werkwillige karakter. Week na week winnen in Nederland gefokte paarden internationale wedstrijden en kampioenschappen, veelal ook onder buitenlandse ruiters. Het KWPN-paard is inmiddels uitgegroeid tot een zeer succesvol exportproduct. Als Paardenstamboek met meer dan 22.000 leden en 10.000 veulens per jaar, is onze administratieve omgeving van groot belang. Zowel voor de eigen organisatie als voor onze leden. Nadat onze ICT-infrastructuur dit jaar zowel de economische als technische levensduur had bereikt, hebben wij aan Fairbanks gevraagd ons te helpen met de vervanging en modernisering. Onder anderen de storage, servers, backup voorzieningen en belangrijke onderdelen van de netwerkinfrastructuur zijn door Fairbanks beoordeeld. We zijn erg tevreden over het advies, levering en de werkwijzen van Fairbanks.”

“Flexwebhosting levert snelle, betaalbare en betrouwbare hostingdiensten. OpenStack biedt ons de mogelijkheid om naast onze bestaande virtual private serverhosting ook echte pay as you go hosting aan te bieden. In slechts enkele weken tijd heeft Fairbanks samen met Canonical twee OpenStack clouds ingericht in onze datacenters. De eerste wordt direct ingezet voor geïnteresseerde klanten en wordt voorlopig volledig door Fairbanks en Canonical ondersteund. De tweede omgeving is een test- en acceptatieomgeving voor nieuwe ontwikkelingen. Zodra onze beheerteams alle benodigde ervaring hebben opgedaan in deze omgeving, kunnen we ervoor kiezen ook de productie-omgeving weer in eigen beheer te nemen. Via een unieke portal geven we onze klanten zelf direct de mogelijkheid om de gewenste infrastructuur in te richten, aan te passen en te voorzien van aanvullende hosting diensten zoals domeinnamen, certificaten en verbindingen.”

Harrie Bouten – Directeur Flexwebhosting BV

Kuijpers is een professionele technisch dienstverlener met ruim 950 medewerkers en een omzet van 170 miljoen euro. Kuijpers ontwerpt, bouwt én onderhoudt technische installaties in gebouwen en industrie en draagt daarmee bij aan een gezonde werk- en leefomgeving. De ambitie is om in 2018 alleen nog energieneutrale en gezonde installaties te realiseren. “Kuijpers levert ‘toekomstbestendige’ installaties: installaties die zuinig omgaan met schaarse middelen. Dat zit in de genen van ons familiebedrijf. Met ons complete concept werken wij samen aan de realisatie van een klimaat waarin mensen prettig samen kunnen wonen, werken en recreëren. Een omgeving die leeft dus!” aldus Kees Nan. “Duurzaam bouwen, duurzame installaties, duurzame energieoplossingen en duurzame klantrelaties. Samen met Fairbanks hebben we dit concept doorgetrokken naar de ICT-infrastructuur: ook daar moet zuinig omgegaan worden met schaarse middelen in een omgeving die leeft en moet de installatie dus toekomstbestendig zijn. We zijn er dan ook trots op dat we samen met Fairbanks de verwachtte groei op onze bestaande SAN storage met cloud technieken toekomstvast hebben mogelijk gemaakt. Hiervoor hebben we Ceph Storage als Software Defined Storage platform met generieke hardware gekoppeld aan onze SAN-omgeving. Uiteindelijk is het doel om met Ceph onze private storage cloud uit te breiden naar een tweede locatie om de beschikbaarheidsgaranties verder te verhogen. We zijn erg tevreden hoe Fairbanks ons met technische cloud kennis en met adviezen op dit traject begeleidt. We kijken nu al weer samen vooruit naar de volgende stap die we gaan zetten op ons pad naar een toekomstbestendige, software defined ICT infrastructuur.“
Kees Nan – IT manager

Eén van de klanten is ODC-Noord: “Het Overheids DataCenter-Noord levert aan overheidsinstellingen in het Noorden van Nederland datacenter- en hosting diensten. ODC-Noord is 1 van de 4 Overheidsdatacenter die uitvoering geven aan het beleid om het aantal datacenters van de overheid te consolideren naar 4. Het ODC-N neemt floorspace af binnen een door KPN gebouwd datacenter. Daarbinnen heeft ODC-Noord infrastructuur ingericht en een OpenStack Cloud en Ceph Storage omgeving gerealiseerd. Als onafhankelijke expert op het gebied van OpenStack, heeft Fairbanks ons geholpen met het auditeren van de gekozen architectuur en inrichting. Inmiddels heeft ODC-Noord gekozen om de hosting diensten ook op basis van community versies aan de deelnemende partijen aan te bieden. Voor de opbouw van de benodigde beheerkennis en bijdragen aan de ontwikkeling van de community versies heeft ODC-Noord een eigen ontwikkelteam ingericht en zijn we samenwerkingsverbanden aangegaan met kennisinstellingen in het noorden van het land. Fairbanks is een van de externe partijen die ons met up to date kennis ondersteunt in het geval onze eigen experts er niet meer uit komen. Zij stelt ODC-Noord mede in staat onze omgeving met min of meer gelijkblijvende beheerkosten exponentieel uit te breiden. En dat is waar onze klanten om vragen.”

 

“Fairbanks heeft ons een zeer solide training gegeven over OpenStack. Naast de verschillende cloud modellen, hebben ze ook de architectuur, beveiliging, netwerk opbouw, management en de storage componenten behandeld. De trainer had gevorderde implementatie ervaring en diepgaande kennis van de verschillende componenten binnen OpenStack. Binnen een korte periode is de OpenStack kennis binnen ons team aanzienlijk gegroeid”.

Charlotte Newsman – Director European Patent Office

“Als overkoepelende beroeps- en brancheorganisatie van apothekers behartigt de Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering der Pharmacie (KNMP) zowel de belangen van haar leden als die van de farmacie. Vanwege het ‘in-sourcen’ van de ICT omgeving, hebben wij aan Fairbanks gevraagd ons te helpen met de infrastructuur, storage, monitoring, backup restore en virtualisatie omgeving. Bovendien heeft Fairbanks ons ondersteund op basis van een service level agreement en zijn wij erg tevreden over de professionaliteit van Fairbanks; zij hebben ons op verschillende vlakken ontzorgt”.

Bill Marks – Manager ICT & Business Innovation at KNMP

“Kuehne + Nagel is een wereldwijd opererende logistieke dienstverlener. Kuehne + Nagel biedt alle transportmodes van internationale vervoer – per zee, per lucht en over land – en beheert wereldwijd meer dan 7 miljoen vierkante meter aan opslagruimte. In Nederland werken in totaal 2.700 medewerkers bij Kuehne + Nagel; werkzaam op 22 verschillende locaties. Fairbanks ondersteunt ons met de beveiliging van de fysieke omgeving (‘physical security’). Ze hebben het design hiervoor opgesteld, voeren de verschillende implementaties voor ons uit, en leveren ondersteuning waar nodig. Vooral de flexibele opstelling van Fairbanks, het meedenken binnen ons bedrijf en het feit dat vragen snel ‘face-to-face’ besproken en beantwoord kunnen worden, zijn voor mij belangrijke elementen voor een langdurig partnership tussen de Kuehne + Nagel en Fairbanks.”

Teunis van Hooft – IT Business Architect

“Kinderen in armoede verdienen een leven dat helemaal tot bloei komt. Dat samen waarmaken is een van de mooiste dingen die je kunt doen. World Vision luistert naar kinderen en pakt de oorzaken van armoede en onrecht aan. En dat doen we zonder onderscheid te maken naar geloof, ras of politieke overtuiging. Doordat we door religieuze grenzen heen kijken, kunnen we in bijna 100 landen en in miljoenen levens een verschil maken. En dat zorgt ervoor dat we wereldwijd de meest arme en kwetsbare mensen kunnen helpen. De ICT-omgeving die ons hierbij ondersteunt, vergt specialistische kennis. En Fairbanks heeft deze kennis altijd paraat. Daarbij is hun gedrevenheid, betrokkenheid en vakkennis vergeleken met andere bedrijven erg hoog. Bij nacht en ontij kun je daarop rekenen. Een instelling die heel goed bij onze organisatie past. Fairbanks is een fijne partner om zaken mee te doen.”

René Noort – Controller

“Organisaties online succesvol maken daar draait het bij Youwe om. Youwe is een fullservice internet club. Sinds 2014 heeft Youwe een OpenStack private cloud omgeving in gebruik genomen. Het beheer van de OpenStack cloud-infrastructuur wordt door de ICT afdeling uitgevoerd. Fairbanks wordt vanwege de diepgaande kennis over OpenStack ingeschakeld voor het leveren van support op de productieomgeving.”

Rogier Hosman – Chief Marketing Officer 

“De Kuiken Groep is een toonaangevend full service distributiebedrijf, gespecialiseerd in construction equipment, crane & material handling, recycling en port equipment in de Benelux. Kuiken voert sterke merken als Volvo Construction Equipment, Sennebogen, Sandvik, Sany, Perlini en MAFI. Kuiken biedt haar klanten ‘one stop shop’-oplossingen met de verkoop en verhuur van machines evenals onderhoud en reparatie en de verkoop van onderdelen. In de jaren dat we nu samenwerken met Fairbanks, hebben we ervaren dat zij op een vergelijkbare manier werken als wijzelf. Ze bieden technische oplossingen, ondersteund met sterke merken, beschikken over technische specialisatie en leveren indien gewenst one-stop oplossingen. Fairbanks neemt projectverantwoordelijkheid als het nodig is en ondersteunt ons ook na oplevering met support en advies. Zo hebben we al diverse migratie- en storageprojecten succesvol uitgevoerd. De open en duidelijke manier van communiceren past goed bij onze eigen cultuur. Fairbanks is een zeer flexibele partner met een uitstekend kennisniveau.”
Servaas van der Voort – Manager ICT Kuiken Group

“Fairbanks heeft ons ondersteund bij en geadviseerd over de implementatie van een virtuele werkplek. In het verleden hebben we de kosten berekend voor het inzetten van virtuele werkplekken op basis van VMware. Dit had echter te veel impact op de SAN- en serveromgeving en de licentiekosten waardoor we hier nooit toe hebben besloten. Fairbanks heeft ons een helder advies gegeven en op basis van OpenStack een zeer snelle en stabiele omgeving geplaatst die ook nog eens zeer flexibel en kosten efficiënt is.”

Joost Möhlmann – Manager Operations

“Compassion is een internationale christelijke organisatie die zich bezighoudt met ontwikkelingssamenwerking, onder andere door het financieel laten adopteren van kinderen en studenten in ontwikkelingslanden. Door het internationale karakter van de organisatie, zijn de automatisering, de verbindingen en de up-time zeer belangrijk. Wij hebben een ICT-afdeling en Fairbanks ondersteunt deze afdeling wanneer wij de benodigde kennis of tijd niet beschikbaar hebben om de projecten uit te voeren. De consultants van Fairbanks hebben altijd een hoog kennisniveau en een goed oplossend vermogen. Bovendien loopt de communicatie ook altijd soepel. Wij zijn dan ook zeer tevreden over Fairbanks en de diensten die zij leveren.”

Klaas Jansen – Sponsor Donor Services Manager

“Weesp is een gemeente in de Nederlandse provincie Noord-Holland. De gemeente telt ongeveer 18.500 inwoners en heeft een oppervlakte van bijna 22 vierkante kilometer. Op IT-gebied beschouwen wij ons als vooruitstrevend. In 2012 zijn wij daarom een unieke en plezierige samenwerking aangegaan met Fairbanks. Zij hebben ons ondersteund met het realiseren van een stabiele basisomgeving en innovatieve projecten. We werken hierbij naar ieders tevredenheid met DELL-technieken omdat deze zowel betrouwbaar en betaalbaar zijn. Fairbanks geeft ons bij onze voorgenomen projecten altijd een helder en open advies, no-nonsense, recht door zee. Zodat we zonder concessies te doen aan de betrouwbaarheid van onze dienstverlening, onze ambitie als innovatieve gemeente waar kunnen maken.”

Marco Maij – Projectleider / Adviseur ICT

“De budgetten voor de ICT-omgeving staan bij Woonzorg Nederland al langere tijd onder druk. Toch waren we op zoek naar een flexibele werkplekomgeving.  Die moest echter voldoen aan zeer kritische eisen met betrekking tot de kosten voor licenties en het beheer. Fairbanks heeft ons op basis van deze criteria een VDI-omgeving op basis van OpenStack geadviseerd en de basisinrichting gedaan. Ze hebben ons verder prima ondersteund met verdere vragen en aanvullende adviezen. Hoewel Woonzorg Nederland alsnog heeft besloten voorlopig geen VDI-omgeving in gebruik te nemen, zijn we erg tevreden met de inzichten die we in dit project hebben opgedaan en de manier waarop Fairbanks ons heeft ondersteund.”

Jacques Martens – Adviseur ICT RvB Woonzorg Nederland

“AxionContinu is een zorgorganisatie, gericht op het ondersteunen van zorgvragers, meestal ouderen, op het gebied van wonen, (thuis)zorg en revalidatie en herstel. Zorgvragers woonachtig in Utrecht en omgeving, wordt een kwalitatief hoogwaardige zorg- en dienstenpakket geboden.Fairbanks heeft ons ondersteund met het adviseren en implementeren van de storage en backup omgeving. Aanvullend heeft men ons ondersteund met het bepalen van de RPO RTO overweging (herstelpunt doelstelling en hersteltijd doelstelling). Fairbanks heeft beoordeeld welke aanvullende maatregelen minimaal genomen moeten worden om aan deze RPO RTO doelstelling te voldoen. Men heeft hierbij een helder voorstel gedaan waarbij AxionContinu veel componenten binnen de bestaande infrastructuur kon hergebruiken.”

Pierre Hogers – Manager ICT Axioncontinu

“Alle belangrijke ICT diensten zijn gevirtualiseerd, waaronder onze ERP applicatie, Exchange-omgeving en SQL-omgeving. Dit is zo geruisloos gegaan, niemand in de organisatie heeft dat gemerkt. De eerste uitwijktesten zijn inmiddels uitgevoerd en zijn een succes te noemen. De ICT diensten kunnen weer snel ‘in de lucht worden gebracht’ en gekoppeld worden aan de backup data. Het is een compliment waard voor mijn ICT medewerkers van Ymere en de engineers van Fairbanks dat dit resultaat in minder dan 3 maanden is gehaald.”

Ed de Myttenaere – Manager ICT

“Nieuwe huisvesting betekent niet alleen een ander adres, een nieuw omgeving. Het betekent ruimte voor Hevoïsten om zich ruimschoots te ontwikkelen. Ruimte waarin samenwerking en kennisdeling wordt gestimuleerd. Om de klant steeds weer te kunnen verrassen met daadkrachtige en innovatieve oplossingen. De doelstellingen van het project zijn naar tevredenheid gerealiseerd. De samenwerking met Fairbanks kenmerkte zich door een open en eerlijke werkomgeving waarin de medewerkers van Fairbanks en Hevo elkaar met respect konden benaderen en door feedback elkaar scherp hebben gehouden. De projectaanpak van Fairbanks kenmerkt zich door begrippen als hoog professioneel, verantwoordelijk en flexibel.”

Hans Stans – Manager ICT

“De samenwerking tussen Stichting Espria en Fairbanks kenmerkt zich doordat deze zich telkens aan de veranderende situatie heeft aangepast. Met Fairbanks eerst als leverancier van hard- en software, later met ondersteuning in de implementatie en het beheer van het datacenter met specifieke expertise en beheerkennis. Fairbanks heeft telkens met ons meegedacht hoe zij hierin het best een bijdrage kan leveren.”

Olav Palm – Manager Automatisering Shared Service Center Espria